Familie- en erfrecht

Familiekwesties vragen niet alleen om juridische kennis, maar ook om de nodige ervaring die verder gaat dan alleen de juridische inhoud. 
En dat kenmerkt de onze gespecialiseerde advocaten en mediators (vFas). Zij staan je bij, behartigen jouw belangen en hebben oog voor alle andere aspecten die meespelen. Houvast en structuur in een moeilijke periode waarin veel op je afkomt.
Door te luisteren naar wat er speelt, door te vragen daar waar nodig en actief mee te denken, lukt het vaak om een tot afspraken te komen. Lukt dat niet, dan zal er een realistisch advies worden gegeven voor het geval een procedure onvermijdelijk is.

In welke situaties heb je te maken met familierecht?

Echtscheiding

Een echtscheiding is op meerdere manieren te realiseren, we kijken samen welke manier het meest geschikt is. Mediation, in overleg met de ander of een procedure.

Kind en scheiding

Wat moet er allemaal geregeld worden en hoe voorkom je een ‘vechtscheiding'?  Onze advocaten en mediators zijn allemaal de nodige extra opleidingen gevolgd om kinderen zo goed als mogelijk door een scheiding heen te helpen. De belangen van de kinderen spelen een grote rol en worden altijd meegenomen in keuzes die gemaakt (moeten) worden.

Vermogen en scheiding

Getrouwd in gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden. Bij een scheiding of na een verbreking van de samenleving is het zaak hier goede afspraken over te maken én uit te voeren. Dit laatste wordt met regelmaat vergeten waardoor later veelal grote problemen kunnen ontstaan.

Alimentatie

Het ontvangen of betalen van alimentatie bepaalt voor een deel je financiële toekomst. Op het gebied van kinder- en partneralimentatie is er de afgelopen jaren veel gewijzigd, onze advocaten zijn uiteraard hiervan op de hoogte.

Familierecht: overig

Ook voor overige zaken, gerelateerd aan het familierecht, kun jij bij ons terecht. Denk aan onderwerpen als ouderlijk gezag, omgang, ouderschapsplannen, afstamming.

Erfrecht 

Erfrecht is een vak apart, daarom zijn er maar een beperkt aantal advocaten actief op dit rechtsgebied. Het vraagt specialistische kennis. Onze advocaten hebben een specialisatie opleiding erfrecht gevolgd en met succes afgerond.

Onze echtscheidingsadvocaten