“Dure” advocaat: wat is de oplossing?

31 augustus 2018

Scheiden kost jammer genoeg beide partijen geld én tijd. Een vaak voorkomende vraag is dan ook hoe een scheiding zo goedkoop mogelijk kan worden geregeld. Is dit wel zo verstandig? En zijn er alternatieven voor een "dure" advocaat?

Bij een echtscheiding moet er een (al dan niet gezamenlijk) verzoekschrift worden ingediend bij de rechtbank tot echtscheiding. Vervolgens moet de hieruitvolgende beschikking worden ingeschreven in de registers van de Burgerlijke Stand. Dit klinkt misschien niet meteen lastig, maar een verzoekschrift bij de rechtbank kan bij een echtscheiding slechts door een advocaat worden ingediend.

Een geld besparende oplossing kan zijn om een advocaat-mediator in te schakelen bij de echtscheiding. Door voor het indienen van het verzoek tot echtscheiding alles goed door te spreken met je aanstaande ex-partner, ontstaat er duidelijkheid. Zo kan er een gezamenlijk verzoek worden ingediend, in plaats van een eenzijdig verzoek. Dit voorkomt ellenlange (juridische) discussies over details. Los nog van het financiële plaatje is dit uiteraard ook het beste voor de scheidende partners en eventuele kinderen: overeenstemming geeft rust.

 

Neem voor meer informatie contact op met: