Week van de Mediation: wist je dat?

14 juni 2017

Zoals we maandag al schreven is voor velen mediation nog een vreemd fenomeen. Daarom hebben we voor de derde dag van de Week van de Mediation hebben we wat "wist je dat"-feiten op een rijtje gezet:  

- Een nog onbekende toepassing van mediation is in het strafrecht. Hierbij wordt er contact tussen het   slachtoffer en dader gelegd onder begeleiding van een mediator. Het verwerken van het leed van het   slachtoffer is de primaire gedachte achter mediation in het strafrecht.

- 1 april 2017 is de allereerste hoogleraar Mediation benoemd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.   Een benoeming van een hoogleraar in dit gebied zal de bekendheid en interesse omtrent mediation in   Nederland hopelijk bevorderen.

- Wat betreft de kosten van mediation is er het een en ander te regelen in de mediationovereenkomst.   Vaak worden namelijk de kosten door de ex-partners gedeeld en dit vervolgens vastgelegd in de     overeenkomst.

- Loopt er een zaak bij de rechtbank? Als je tijdens deze rechtszaak besluit om alsnog voor mediation te   kiezen, dan wordt de zaak stilgelegd.

- Het slagingspercentage bij mediation bij familierecht ligt bijzonder hoog: 90% van de door een     mediator begeleide gesprekken eindigt met een de gewenste, gezamenlijke uitkomst. 

Neem voor meer informatie contact op met: