Partneralimentatie

Door: Leo van Osch - 27 november 2012

Volgens een recent onderzoek van een on-line tijdschrift, genaamd Singlesite, uitgevoerd onder 700 gescheiden mannen en vrouwen vindt 94% van de mannen de huidige wetgeving voor partneralimentatie onredelijk. Dat is niet zo gek. Opmerkelijk is dan ook dat 48% van de vrouwen dat zo ervaart. http://www.singlessite.nl/gescheiden-man-verfoeit-huidige-partneralimentatieplicht/12348
Daarmee lijkt het huidige systeem zijn langste tijd te hebben gehad.
Voor het zover is kunnen de gemoederen nog aardig oplopen. Eén van de grootste ergernissen is wel dat de vrouw zegt niet samen te wonen met een ander - reden om de alimentatie onmiddellijk te stoppen - terwijl dat volgens de man wel zo is omdat er een nieuwe vriend in huis is, die mee op vakantie gaat, geen eigen huis meer heeft, de kinderen van school haalt etcetera, etcetera.
Het was zo dat de bewijslast voor de man vrijwel onmogelijk was maar er zijn toch barstjes in het vernis ontstaan. Als voldoende feiten worden aangevoerd die bij de Rechtbank vermoeden laat ontstaan dat wel eens sprake zou kunnen zijn van een, wat juristen noemen, duurzame affectieve relatie, kan de rechtbank daarvan uitgaan. Het is dan aan de vrouw om het tegendeel te bewijzen. 

 

Meer hierover weten van een familierechtadvocaat in Tilburg

 

Bron: column Tilburgse Koerier