Kinderalimentatie in natura toegestaan

31 maart 2011

Man mag helft voldoen in kleding en sportkosten.

De rechter moest een uitspraak doen over de betaling van kinderalimentatie. In de meeste gevallen betaalt de alimentatieplichtige de volledige kinderalimentatie aan de verzorgende ouder van de kinderen, in dit geval de vrouw. Betaling in natura kan in overleg met de vrouw waarna deze regeling moet worden vastgelegd bij de rechter.

In dit geval legde de man een eenzijdig verzoek bij de rechter neer. De man vond- kort gezegd- dat de vrouw niet met geld om kon gaan en dat zij de kinderalimentatie niet goed besteedde. De man wilde zelf de kosten van de kinderen blijven betalen, zodat hij erop kon toezien dat alle kosten van verzorging en opvoeding ook daadwerkelijk worden betaald en dat het geld dan ook alleen aan de kinderen ten goede kwam.

De man stelde daarom voor om de helft van de alimentatie naar zijn ex-partner over te maken en de andere helft direct aan spullen voor de kinderen uit te geven, in de vorm van kleding en schoenen, bijlessen en de kosten voor het sporten. Het Hof wijst dit verzoek toe, mede omdat de ex-partner van de man tijdens de zitting heeft toegegeven een deel van de kinderalimentatie te gebruiken om zelf rond te komen. Daarom mag hij van het Hof in Den Bosch de helft van zijn kinderalimentatie rechtstreeks aan zijn kinderen besteden. Overigens moet de man de uitgaven voor zijn kinderen wel kunnen aantonen.

Meer weten hierover van een alimentatie advocaat inTilburg?

Bron: advocatenorde.nl 21 maart 2011, LJN BP5807

Neem voor meer informatie contact op met: