ZZP'ers komen in de SER

11 maart 2010

Steeds belangrijkere rol dus nu ook meepraten.

Volgens het CBS telt ons land ongeveer 630.000 zzp´ers. Ze zijn flexibel en bedienen consumenten en ondernemingen met hun specifieke kennis en vaardigheden. Het belang van zzp'ers voor de Nederlandse economie neemt toe. VNO-NCW en MKB Nederland hebben daarom een plek in de SER afgestaan aan deze snelgroeiende groep ondernemers. De werkgevers beschikten tot dusver in totaal over elf zetels in de SER.

De zzp'ers zullen in het adviesorgaan voor sociaal-economische vraagstukken worden vertegenwoordigd door het Platform Zelfstandige Ondernemers. Voorzitter Esther Raats-Coster neemt de komende twee jaar plaats op de zetel.

Het kabinet heeft de afgelopen jaren veel gedaan om de positie van zzp'ers te verbeteren. Zo is het urencriterium in de MKB-winstvrijstelling geschrapt, hebben zzp'ers via de introductie van microfinanciering betere toegang gekregen tot krediet en zijn hinderlijke administratieve lasten aangepakt, zoals bij de Verklaring Arbeidsrelatie en de BTW-aangifte. Met de zetel in de SER mogen zzp'ers dus voortaan ook meepraten.

Meer weten over het werken als zzp'er van een advocaat in Tilburg? 

Bron: Persbericht Ministerie van Economische Zaken, Nu.nl/economie