Wie het vindt mag het houden? Werkgever eist door werknemer gevonden € 15.000,- op

21 april 2017

Het gezegde luidt ook wel "wie het vindt mag het houden". Maar geldt dit ook wanneer de werknemer een groot geldbedrag vindt onder werktijd? Deze discussie laaide laatst op. Wij leggen het voor je uit.

De feiten

De werknemer werkt bij een afvalverwerkingsbedrijf. Bij het uit elkaar halen van een printer vindt hij daarin vier enveloppen met in totaal € 15.100,-. Hij biedt eerst aan de winst te delen met een andere collega. Later besluit de werknemer aangifte te doen van zijn vondst en deze te melden bij zijn werkgever.

De werkgever eist dat de werknemer het geldbedrag aan hem geeft en dreigt wanneer hij dit niet doet, aangifte van verduistering te doen. Wanneer het OM besluit de werknemer niet te vervolgen, besluit de werkgever hem voor de rechter te dagen om het geldbedrag terug te krijgen.

Vinder van gevonden voorwerpen

In de wet staat dat een vinder in bepaalde gevallen een vondst mag houden. De vinder moet dan onder andere de vondst bij de gemeente aangeven. De gemeente kan dan besluiten dat zij de vondst willen bewaren, of dit overlaten aan degene die het gevonden heeft. Wanneer de eigenaar zich niet meldt binnen een bepaalde periode, mag de vinder de vondst houden.   

De werknemer vindt dat hij de vinder van het geld is, en dat hij daardoor de eigenaar van het geld is geworden. De werkgever zegt echter dat hij de werknemer opdracht heeft gegeven de werkzaamheden uit te voeren. Hij vindt daarom dat hij degene is die recht heeft op het geld.  

De rechter

De rechter zegt dat het klopt dat de werknemer de vinder is van het geld. Echter, heeft het bedrijf tegen de werknemer gezegd dat hij deze werkzaamheden uit moest voeren. In sommige gevallen kan het dan zo zijn dat de werkgever de vinder van het geld is.  

De rechter besluit dat dat in dit geval ook zo is. Het was namelijk onvermijdelijk dat de werknemer met het uitvoeren van zijn werkzaamheden de enveloppen met geld zou vinden. Zijn taakomschrijving bestaat namelijk onder andere uit het demonteren van apparaten zodat deze gerecycled kunnen worden. Elke andere werknemer met dezelfde taakomschrijving zou de enveloppen ook gevonden hebben. De werknemer moet het geld aan de werkgever afgeven.

Conclusie

Het gezegde luidt ook wel "wie het vindt, mag het houden". Dit is niet altijd geval. Zoals bovenstaande uitspraak laat zien kan het zo zijn dat de werkgever als vinder wordt gezien, terwijl het in feite de werknemer is die de vondst gevonden heeft.  

Bron: ECLI:NL:GHDHA:2017:33

Meer weten van over gevonden voorwerpen tijdens werktijd van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg?

Neem voor meer informatie contact op met: