Ontslagvergoeding met 30 procent gedaald door nieuwe kantonrechtersformule

Door: Marilet Hollants - 25 februari 2010

De ontslagvergoeding voor werknemers is de afgelopen maanden met zo'n 30 procent gedaald. De kantonrechter kent nu gemiddeld 27 duizend euro toe. Vorig jaar verlieten ontslagen werknemers de rechtszaal nog met gemiddeld ruim 37 duizend euro.Dit zijn de ‘eerste voorzichtige conclusies' die de Amsterdamse kantonrechter Fruytier trekt over het effect van de nieuwe kantonrechtersformule. Fruytier bekeek 154 dossiers die in de eerste vier maanden van dit jaar zijn behandeld bij de Amsterdamse rechtbank, waarvan er uiteindelijk 80 uitmondden in een ontslagvergoeding. De daling is het gevolg van de invoering van de nieuwe kantonrechtersformule per 1 januari 2009. De rechters vonden dat de oude rekenregel niet meer voldeed. Te veel ontslagen werknemers verlieten hun rechtszalen met te goed gevulde zakken, vonden ze. En dat terwijl deze werknemers (tot voor kort ) vaak snel weer een nieuwe baan hadden.

De kantonrechtersformule
Vorig jaar ontvingen werknemers een maandsalaris per gewerkt jaar, jaren na het 40ste levensjaar telden anderhalf keer mee. Na de 50 telden ze dubbel. Sinds 1 januari 2009 is dit veranderd. Dienstjaren tot 35 jaar tellen mee voor een half maandsalaris. De jaren tussen 35 en 45 betekenen één maandsalaris. Tussen 45 en 55 jaar anderhalf en gewerkte jaren na je 55ste tellen dubbel mee. Bijvoorbeeld: iemand van 34 die tien jaar heeft gewerkt bij een baas, kreeg tien maandsalarissen mee. Nu zijn dat er vijf. En een werknemer van 62 jaar met veertig dienstjaren kreeg 57 maanden mee, nu houdt hij 45,5 maandsalarissen over. Het verschil kan dus oplopen tot 50 procent.

Kredietcrisis
De invoering van de nieuwe formule kwam op het moment dat de kredietcrisis de eerste slachtoffers in Nederland eiste. De kans dat iemand snel een nieuwe baan vindt, is veel kleiner geworden. De rechters noemen dat nu een ‘ongelukkige samenloop in de tijd'. De nieuwe formule wordt op zitting en in de stukken op dit moment overigens niet meer ter discussie gesteld.

Door de recessie hebben de ontslagrechters het een stuk drukker gekregen. Het aantal ontslagzaken in Amsterdam steeg in het eerste kwartaal met bijna 35 procent naar ruim 700. Vooral het aantal lastige zaken - waarbij het ontslag geen formaliteit is en de ontslagen werknemer tegenstribbelt - neemt snel toe, met ruim 70 procent naar 300 zaken. In Nederland loopt ongeveer de helft van de ontslagzaken via de kantonrechter.

Meer weten hierover van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg?

Bron: Volkskrant, 20 mei 2009