Vrouwen grijpen hun kans dankzij recessie

Door: Marilet Hollants - 25 februari 2010

Terwijl de werkloosheid onder mannen toeneemt, neemt de arbeidsparticipatie van vrouwen toe. De arbeidsparticipatie van vrouwen krijgt dus een opwaartse zwieperd van de recessie. Hiermee komen de verwachtingen van het Sociaal Cultureel Planbureau en de Taskforce Deeltijdplus uit. Hetzelfde effect trad op tijdens de massawerkloosheid in de jaren tachtig en de IT-crisis in 2001. Ook nu zijn steeds meer vrouwen op zoek naar een (grotere) baan. En de kieskeurigheid neemt snel af.

Twintig procent hoger
Parttimewerk, de grootste deeltijdvacaturebank in Nederland merkt de stijging in hoge mate.. Volgens operationeel manager R. Hoogenbosch zette de trend eind vorig jaar in en had een piek in januari. Een veel gehoorde reden is dat partners vrezen voor hun baan, hem kwijt zijn of in mindere cao's terecht zijn gekomen. Het gaat met name om herintredende moeders.
In vergelijking met maart 2008 ligt het aantal aanmeldingen bij Parttimewerk twintig procent hoger, ook het aantal telefoontjes en e-mails met verzoeken om informatie ‘rijst de pan uit'. Steeds meer kandidaten geven aan dat het aantal uren dat ze moeten werken niet uitmaakt.

Ook banenbemiddelingsbureau Parttimebank BV zag een stijging in aanmeldingen van 25 procent, vergeleken bij vorig jaar, en signaleert een grotere flexibiliteit van de dames.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) spreekt van een ‘opmerkelijke' trend. Volgens CBS-econoom M. Vergeer daalt de werkloosheid van de vrouw met 26.000, termijl de werkloosheid van de man stijgt met 19.000 het afgelopen jaar. Dat komt volgens Vergeer mede doordat mannen vaker in conjunctuurgevoelige beroepen werken, zoals industrie en vervoer, en vrouwen in crisisbestendige sectoren als onderwijs en zorg. En in die gebieden is ook nog volop werk. Vrouwen die vrezen voor het inkomen van hun partner, gaan nu bijvoorbeeld van een halve baan naar voltijd, of van niks naar deeltijd.
Ook H. Plenge, die met ‘Vrouwen weer aan het werk' nuggers (niet uitkeringsgerechtigden) begeleidt, ziet de aanmeldingen zeer snel groeien. Ze worden gedreven doordat de baan van hun partner op de tocht staat, en ze zijn minder kritisch, volgens Plenge.

Directeur C. Bijen van &Samhoud People, dat hoogopgeleide vrouwen een stappenplan biedt om (meer) te gaan werken geeft aan dat deze vrouwen langer willen werken, zelfs fulltime, en er langer voor reizen: "Het was natuurlijk een luxe om thuis te kunnen blijven. Ik hoop dat het beklijft."

Volgens Pia Dijkstra, voorzitter van Taskforce Deeltijdplus, is die kans heel groot. Dat was ook zo bij eerdere crisisperioden. De recessie brengt het bewustzijn dat vrouwen een belangrijke rol kunnen en moeten spelen in het gezinsinkomen, en dat effect zal waarschijnlijk blijvend zijn.

Meer hierover weten van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg?

Bron: De Pers , 8 april 2009