Gehaktballen en Hitler

14 november 2012

Belediging op de werkvloer.

Wat is vrijheid van meningsuiting toch een belangrijk goed! Wie vindt dat de kabinetsplannen rond ontslag grote onzin zijn, kan dat zonder problemen zeggen. De islam een gezwel noemen mag soms, en agenten met homo betitelen is echt niet altijd verboden.

Op de werkplek bestaat die vrijheid net zo goed, maar de grens met belediging en dus ontslag op staande voet is flinterdun. Wat te denken van de chef die tijdens een woordenwisseling een uitzendkracht weg stuurde? Die stribbelde tegen en de gemoederen liepen op. Toen de uitzendkracht uiteindelijk toch weg liep, riep hij tegen een collega ‘Veel succes met Adolf Hitler'. De chef ging door het lint en schopte de uitzendkracht. Dat was reden voor ontslag op staande voet. De chef kon op genade rekenen, ondanks zijn voorbeeldfunctie. Een ondergeschikte een doodschop geven mag natuurlijk niet, maar de rechter kon er zich wel iets bij voorstellen dat de vergelijking met Hitler emoties had losgemaakt. Vanwege leeftijd en vlekkeloze staat van dienst kreeg de chef nog één kans.

Bij de weddenschap tussen een Twent en een orthodoxe Syrische collega over tien gehaktballen liep het slechter af. De Syrier verloor en de Twent verdeelde de gewonnen gehaktballen onder het aanwezige personeel. Hij bood bewust niets aan de drie Turkse collega's aan, want zij aten geen varkensvlees, en ook de Syriër kreeg niks, want hij at geen vlees op vrijdag. De Syriër klaagde bij de directeur dat hem geen bal was aangeboden, die daarover zijn schouders ophaalde. De Syriër schold de directeur daarop meermalen uit voor ‘racist' en riep dat hij moest ‘opdonderen'.

Tja, de rechter vond dat de directeur dat niet hoefde te accepteren, of in de woorden van Mark Rutte: ‘Doe zelf effe normaal!'

 

Bron: column Brabants Dagblad 15-11-2012

Neem voor meer informatie contact op met: