Ontslag voor liegende kok

7 september 2011

Ziekmelden maar wel bij de concurrent gaan werken onacceptabel.

Werknemer, een kok, is op 1 augustus 2007 voor een jaar in dienst getreden en op 10 november 2007 op staande voet ontslagen. De kok had zich die ochtend telefonisch ziek gemeld, maar 's avonds om 20.35 uur had de werkgever de kok in de keuken van Restaurant Le Grand Royal te Arnhem in een witte koksbuis werkzaamheden zien uitvoeren.

De werkgever had nog gevraagd of hij even in de keuken mocht kijken om gedag te zeggen, maar de toegang werd hem ontzegd. Daarop is de werkgever naar het huisadres van de kok gegaan, waar hij hem om 21.15 uur heeft gebeld. Op de vraag waar de kok op dat moment was, antwoordde de kok dat hij thuis was, waarop de werkgever heeft aangebeld. Er deed niemand open. Even later zag de werkgever de kok uit zijn auto stappen en naar zijn huis lopen, waar de werkgever op dat moment nog steeds voor de deur stond.

De werkgever confronteerde de kok met het geconstateerde en ontsloeg hem op staande voet.
In de bevestigingsbrief van het ontslag op staande voet werd eraan toegevoegd dat de houding en feiten voor ieder welwillend mens onverenigbaar zijn; de kok had zich ziek gemeld, maar ging bij de concurrent in de keuken werken.

Bovendien werd de kok verweten dat hij glashard had gelogen over waar hij was, hetgeen samen met die andere feiten tot het ontslag op staande voet heeft geleid. De kantonrechter gaf de werkgever groot gelijk. Het ontslag op staande voet was terecht gegeven.

Meer weten over ontslag en ziekte, van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg? 

Bron: Opmaat arbeidsrecht nieuwsbericht 2011/442

Neem voor meer informatie contact op met: