Het Nieuwe Werken is aan jongeren niet besteed

5 mei 2011

Voorkeur voor vaste werktijden op kantoor.

Studenten en starters op de arbeidsmarkt voelen weinig voor thuiswerken of flexibele kantoortijden. Liever gaan zij gewoon van 9 tot 5 naar kantoor. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.800 studenten aan universiteit en hoger beroepsopleiding door Uitzendbureau Studenttalent. Jongeren en studenten willen graag een traditionele baan met vaste werktijden. Uit het onderzoek n onder de 1.800 studenten blijkt dat 73 procent werken op kantoor verkiest boven thuiswerken. Het leeuwendeel wil ook gewoon tussen 8 en 10 uur 's ochtends aan de slag. Zij hebben weinig met het 'nieuwe werken'.

Volgens de onderzoekers is dat niet vreemd, omdat jonge werknemers aan het begin van hun loopbaan minder vaste verplichtingen hebben dan oudere werknemers, zoals kinderen. Het directe contact met collega's is belangrijk, om te overleggen en van oudere collega's te leren.

Talent

Uit een ander onderzoek bleek afgelopen week dat flexibele werktijden werknemers juist productiever maken. Dat onderzoek, uitgevoerd door de Radboud Universiteit Nijmegen, werd voornamelijk gehouden onder vrouwen. Gemiddeld werken zij 23 uur per week. Als ze hun tijd helemaal zelf mogen indelen zijn ze bereid 8 uur per week meer te werken.

'Met de voorspelde krapte op de arbeidsmarkt, is een strijd om talent onvermijdelijk. Een aantrekkelijk werkgeversimago speelt daarom een steeds belangrijkere rol en het nieuwe werken lijkt daar, in tegenstelling tot wat veel bedrijven beweren, niet een directe rol in te spelen,' aldus Studenttalent over de nieuwkomers op de arbeidsmarkt.

Meer weten over arbeidstijden, van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg? 

Bron: Opmaat arbeidsrecht nieuwsbericht 2011/211

Neem voor meer informatie contact op met: