Bedreiging ok, maar ontslag op staande voet?

16 maart 2011

Rechter spreekt zich uit over sms.


Onenigheid op de werkvloer komt overal wel eens voor. Soms draaien werknemers wel eens door en worden dingen geroepen waar ze later spijt van hebben. Toch hoeft de werkgever niet alles te slikken. De wet zegt dat grof beledigen of ernstig bedreigen van je baas een reden kan zijn voor een ontslag op staande voet. Het gaat er om wat er is gezegd.

De rechter in Enschede kreeg een zaak waar een directeur in september 2010 voor vast werd aangenomen bij een bedrijf in biologische maaltijden. Binnen drie maanden liet de eigenaar weten de samenwerking toch niet te zien zitten en de arbeidsovereenkomst te willen beëindigen. Voor de directeur kwam het als donderslag bij heldere hemel, hij meldde zich ziek en de bedrijfsarts constateerde een arbeidsconflict.

Op Kerstavond liep de directeur de eigenaar in een café tegen het lijf. Vanwege spanningsklachten heeft hij hem die avond aangesproken (de werkgever zegt bedreigd) en later een sms gestuurd:

"Laat vanavond een waarschuwing voor jullie zijn ! Jij moet net als dat dikke varken in Haaksbergen je levenlang achterom blijven kijken ! Jullie gaan er aan ! Ik maak jullie af !"

De eigenaar gaf ontslag op staande voet en ondanks het verweer van de directeur dat het bedrijf ook schuld had maakte de rechter korte metten. De sms is maar voor één uileg vatbaar: een regelrechte bedreiging en dus terecht op staande voet ontslag.

Meer weten over omgangsvormen op het werk, van een advocaat in Tilburg?

 

 

Bron: Kantonrechter Enschede 3 maart 2011, LJN BP6918

Neem voor meer informatie contact op met: