Collectief ontslag wordt lastiger

8 februari 2011

Wetswijziging onder Europese druk.

In Europees verband zijn regels gesteld voor collectief ontslag bij reorganisatie. Bij ten minste 20 ontslagen moet de werkgever een melding doen. Pas na een wachttijd van een maand kan dan een ontslagprocedure starten. Die maand is bedoeld om met vakbonden te onderhandelen over een Sociaal Plan.

In Nederland zijn die Europese regels opgenomen in de wet, maar op een verkeerde manier. Hier tellen alleen 20 ontslagen via een ontslagvergunning (UWV WERKbedrijf) of de kantonrechter (ten minste 5) mee. Omdat veel ontslagen tegenwoordig via een beëindigingsovereenkomst lopen, betekent het dat de bonden buiten spel kunnen worden gezet. Een werkgever die collectief ontslag namelijk regelt met 20 beëindigingsovereenkomsten in plaats van 20 ontslagvergunningen hoeft geen overleg te voeren met de vakbonden én hoeft geen wachttijd aan te houden.

De vakbonden maar ook Europa vinden dat niet wenselijk. De minister heeft dus aangekondigd de wet te wijzigen en ook ontslag via een beëindigingsovereenkomst mee te laten tellen. De route van ontslag is straks niet meer van belang, alleen het aantal van ten minste 20.

Meer weten over collectief ontslag van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg?

Bron: recht.nl 7 februari 2011

Neem voor meer informatie contact op met: