Fietsen en zelfroosteren

Door: Marilet Hollants - 28 augustus 2009

Geef werknemers een woon-werk fiets en laat ze zelf hun werkuren inroosteren. Dat leidt voor werkgevers tot een besparing op het ziekteverzuim en werkt positief op de productiviteit van de werknemers. Je zou als werkgever hiertoe kunnen besluiten na lezing van twee recente, geheel verschillende, onderzoeken.

Zo is uit TNO-onderzoek gebleken dat werknemers die regelmatig naar hun werk fietsen, minder vaak ziek zijn dan hun niet-fietsende collega's. Het gaat daarbij om ruim 1 dag minder ziekteverzuim. Niet veel lijkt het, maar als het aantal werknemers dat fietst naar het werk met 1 procent toeneemt, levert dat voor alle werkgevers tezamen toch een besparing op van 27 miljoen euro per jaar. Je kunt je overigens wel afvragen of werknemers die nu al de fiets pakken, sowieso bewust gezonder leven of gewoon gezonder zijn, waardoor ze minder ziek zijn. Maar het kan natuurlijk geen kwaad om mensen te bewegen meer te gaan fietsen. Als meer werknemers naar het werk fietsen lost dat overigens ook een deel van het fileprobleem op. De staatssecretaris die de uitkomst van het TNO-onderzoek onlangs heeft ontvangen, zint daarom op mogelijke financiële prikkels om personeel aan het fietsen te krijgen.

Uit een tweede onderzoek, dat van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie, is naar voren gekomen dat wanneer werknemers meer te zeggen hebben over hun rooster of werktijden, dit leidt tot een efficiëntere werkplanning en een flinke kostenbesparing. Het individueel roosteren, ook wel ‘zelfroosteren' genoemd biedt bovendien mogelijkheden voor een betere combinatie werk-privé. En als werknemers beter in hun vel zitten, zijn ze veelal ook productiever. In Zweden zijn met het individueel inroosteren goede ervaringen opgedaan.

Misschien zijn het niet de eerste instrumenten waar je als werkgever in crisistijd aandenkt, maar wellicht iets voor de langere termijn.

Marilet Hollants

Bron: column Tilburgse Koerier