Beste werkgevers blinken uit op 3 gebieden

19 augustus 2010

Trots, efficiency en ontwikkelmogelijkheden.

Uit nationaal onderzoek onder ruim 190.000 respondenten blijkt dat de 100 Beste Werkgevers van Nederland een stuk hoger worden beoordeeld op de onderwerpen organisatietrots, efficiëntie en ontwikkelingsmogelijkheden. Dit blijkt uit grootschalig en onafhankelijk 'Beste Werkgevers'-onderzoek van Effectory, marktleider op het gebied van medewerkersonderzoek.

Trots

Dat de medewerkers van Beste Werkgevers zo trots als een pauw zijn is terug te zien in alle resultaten van het onderwerp ‘organisatie'. De organisatie wordt oprecht leuk gevonden (score van een 7,8 voor Beste Werkgevers ten opzichte van een 7,1 voor andere organisaties) en de werkgever wordt vaker aangeraden bij vrienden en kennissen (7,2 versus een 6,3). Medewerkers van de 100 Beste Werkgevers hebben daarnaast het gevoel  goed bij hun organisatie te passen (7,7 ten opzichte van 7,0). Ook op maatschappelijk gebied zetten de Beste Werkgevers zich volgens hun medewerkers meer in dan de overige organisaties en zijn zij over het geheel genomen dan ook succesvollere organisaties.

Efficiëntie

Naast enthousiasme over de organisatie komen ook de werkzaamheden bij de Beste Werkgevers beter uit de bus dan bij andere organisaties: hier wordt een 7,5 ten opzichte van een 7,1 voor gegeven. De uitblinker op dit gebied is het efficiënt kunnen werken, naast plezier in het werk, rolduidelijkheid en inzicht in wat ieders taken en prioriteiten zijn. Dit heeft een positief effect op de (beleving van)werkdruk. 

Marianne Ostendorf, organisator van het Beste Werkgeversonderzoek, licht dit toe: "De ervaring van de werkdruk heeft alles te maken met of iemand begrijpt wat hij of zij moet doen. Door de crisis is de werkdruk over het algemeen wat hoger geworden. Veel organisaties zijn ingekrompen, waardoor meer werk met minder mensen verzet moet worden. De onduidelijkheid over ‘wie pakt nu wat op en wie is daar verantwoordelijk voor' neemt daardoor toe. Met als gevolg dat medewerkers eerder ziek worden of opgebrand raken. De Beste Werkgevers lijken zich hier extra van bewust te zijn. Zij laten hun medewerkers concreet weten wat er nu precies van hen verwacht wordt. En dat vinden medewerkers heel prettig."

Persoonlijke ontwikkeling

Medewerkers van de Beste Werkgevers hebben vertrouwen in hun toekomstmogelijkheden en ze vinden dat er voldoende ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, ook in deze economisch mindere tijden. Beste Werkgevers bieden meer opleidingsmogelijkheden dan andere organisaties.

Bron: effectory.nl (19 augustus 2010)