Geen leeftijdsdiscriminatie hulpkrachten in supermarkt

17 mei 2010

Niet aanbieden vast contract vanwege economische redenen.

Een supermarktketen heeft geweigerd twee zussen, die drie maal op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd als hulpkracht hebben gewerkt, een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. De vrouwen hebben aangevoerd dat de werkgever leeftijdsdiscriminatie maakt, onder meer omdat hun functies nu worden vervuld door jongere medewerkers met leeftijden tussen 15 en 18 jaar.

Onweersproken is dat de werkgever sinds begin 2009 voor alle functies uitsluitend arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd aanbiedt en vanwege economische redenen geen arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd aangaat. De hulpkrachten worden bij het al dan niet verlengen van arbeidsovereenkomsten dan ook niet anders behandeld dan de overige werknemers. De stelling van de vrouwen dat zij zijn vervangen door jongere medewerkers is op zichzelf geen feit dat onderscheid op grond van leeftijd kan doen vermoeden. Dat kan ook gebeuren als een contract vanwege economische redenen niet wordt verlengd.

Het niet omzetten van het bepaalde tijd contract in een vast dienstverband is daarom geen leeftijdsdiscriminatie, ook al worden jongere vervangers aangenomen.

Meer weten over discriminatie op de werkvloer van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg?

Bron: CGB-oordeel 2010-70