Nieuws

Actualiteiten

 • "Not your baby" zorgt voor problemen 4 mei 2018  

  Met ons artikel over het geschil tussen Link en Linq Advocaten illustreerden we al dat merkenrecht een actueel onderwerp is. De rechtbank Overijssel besliste deze week over een nieuw.. meer »
 • Linke soep: deel 2 9 april 2018  

  In juni van vorig jaar viel ons de procedure over advocatenkantoren Link en Linq al op. De vraag was of het nieuw opgerichte Linq Advocaten zijn handelsnaam mocht blijven voeren.. meer »
 • Filmpje ondernemingsrecht deel 2: directie 9 april 2018  

  Ondernemingsrecht is een heel breed begrip. In dit tweede deel van vier korte filmpjes legt onze advocaat Joost Buur aan de hand van een voorbeeld dit begrip uit. In dit deel wordt.. meer »
 

Arbeidsrecht

 • Plannen van de vakantieplanning 9 mei 2018  

  Werknemer is "baas" Een veel gemaakte fout bij de planning van vakanties is er van uit gaan dat de werkgever mag bepalen wie wanneer vakantie opneemt. De wensen van de werknemer.. meer »
 • Niet best: blootstelling aan asbest 23 april 2018  

  Een veelvoorkomend probleem van vroegere werkplaatsen en oude gebouwen: de gevolgen van asbest. De gezondheidstandaarden zijn afgelopen jaren flink omhoog gegaan, maar dit doet.. meer »
 • Functioneringsgesprek gepland: wat houdt dit in? 20 april 2018  

  Voor een goede werksfeer is het belangrijk dat werkgever en werknemer met elkaar blijven communiceren. Dit kan informeel, bijvoorbeeld tijdens de lunch, maar ook wat formeler door.. meer »
 

Personen- en familierecht