Arbeidsrecht

 • Concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst: hoe zit dat? 9 oktober 2017  

  Het begin van jouw nieuwe baan. Eindelijk heb je de functie binnen het bedrijf kunnen bemachtigen waar je al maanden (of jaren) van droomt. Bij het tekenen van het contract merkt.. meer »
 • Aanzegtermijn bij tijdelijke contracten 18 september 2017  

  Tijdelijke contracten kunnen handig zijn als er tijdelijk wat meer werk is. Het kan de flexibiliteit bieden waar een werkgever op dat moment naar op zoek is. Ben je als werkgever.. meer »
 • E-mailprivacy op het werk 14 september 2017  

  Onze advocaat Mark Diebels legt in dit filmpje uit over de privacy van werknemer bij het gebruik van een zakelijk e-mail adres. De vraag die bij de Europese rechter hield in of een.. meer »
 • Meer WIA instroom afgelopen jaren: hoe komt dat? 28 juli 2017  

  Op 8 juni 2017 heeft het UWV een verslag gepubliceerd met een opvallende titel: ‘ Wat is er aan de hand met de WIA?' In dit verslag verklaart het UWV hoe het kan dat in 2016.. meer »
 • Hogere ontslagvergoedingen? 11 juli 2017  

  De kranten stonden er vol van: kunnen er hogere ontslagvergoedingen worden toegedeeld dan normaal? Onze advocaat Mark Diebels legt aan de hand van de feiten van deze zaak uit wat er.. meer »
 • Opgelet: per 1 juli veranderingen in het minimumloon 27 juni 2017  

  Vanaf 1 juli aanstaande gaan er een aantal belangrijke dingen veranderen omtrent het minimumloon. Ook voor het minimumloon voor jongeren worden er deze datum veranderingen doorgevoerd... meer »