Nieuws

Actualiteiten

 • Jouw product gekopieerd: slaafse nabootsing? 27 oktober 2017  

  Als ondernemer wil je natuurlijk een uniek product leveren. Of het nu gaat om het fabriceren van designstoelen of het uitgeven van een boek: er gaat veel tijd en moeite in zitten. Heel.. meer »
 • Vrijdag: Het stappenplan van de scheiding 8 september 2017  

  De afgelopen week hebben wij over het verloop van de scheiding al over de verschillende stappen informatie gegeven. Aangezien het wat veel kan zijn, uploaden wij hieronder een overzicht.. meer »
 • Fase 5: mediation 7 september 2017  

  Gisteren hebben we de focus gelegd op de rol van kinderen bij een scheiding. Deze fase 4 is van cruciaal belang om goed te regelen, zodat kinderen niet het slachtoffer worden van.. meer »
 

Arbeidsrecht

 • Concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst: hoe zit dat? 9 oktober 2017  

  Het begin van jouw nieuwe baan. Eindelijk heb je de functie binnen het bedrijf kunnen bemachtigen waar je al maanden (of jaren) van droomt. Bij het tekenen van het contract merkt.. meer »
 • Aanzegtermijn bij tijdelijke contracten 18 september 2017  

  Tijdelijke contracten kunnen handig zijn als er tijdelijk wat meer werk is. Het kan de flexibiliteit bieden waar een werkgever op dat moment naar op zoek is. Ben je als werkgever.. meer »
 • E-mailprivacy op het werk 14 september 2017  

  Onze advocaat Mark Diebels legt in dit filmpje uit over de privacy van werknemer bij het gebruik van een zakelijk e-mail adres. De vraag die bij de Europese rechter hield in of een.. meer »
 

Personen- en familierecht

 • Nieuwe indexering voor 2018 bekend! 13 november 2017  

  Zoals elk jaar wordt ook in 2018 de alimentatie bijdrage verhoogd. Dit jaar is het indexeringspercentage vastgelegd op 1,5%. Laat je niet verassen en houd hier dus rekening mee... meer »
 • Samenlevingscontract: voorkomen van huwelijkse problemen? 13 oktober 2017  

  Uit recent onderzoek van het CBS bleek dat er steeds minder mensen trouwen. Er worden wel meer geregistreerde partnerschappen en samenlevingscontracten aangegaan. Er valt zeker een.. meer »
 • Een baanbrekend vonnis 8 augustus 2017  

  Terwijl Nederland vakantie viert, twitterden de rechtsgeleerden er massaal op los. Nee, dit keer geen baanbrekende uitspraak van de Hoge Raad. Het gaat om een brief , van een rechter.. meer »